Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zarobić?

mario22455

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć!

Mam 14 lat w wakacje 15 i potrzebuję około 500 zł na modernizacje komputera nie chce prosić nikogo o tą kasę tylko sam zarobić. Zarabianie na necie odpada. Na czym mogę zarobić mieszkam w małym miasteczku 10k ludzi, na obrzeżach. Na osiedlu ludzie jeszcze prowadzą "gospodarkę" itd. Jak moge tutaj zarobić? Wywiesić jakieś ogłoszenia?

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Gospodarkę powiadasz. Spróbuj poroznosić ulotki, koszenie trawników, grabienie liści z podwórka. Pielenie ogródka. Dałem tylko przykłady. ja u siebie u babci na przykład zawsze u sąsiadów zbieram truskawki. (Mają wielkie pole truskawek), przy okazji sobie pojem, i zarobię. :)

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

zajmij sie dilem, tylko wiesz jak to jest..."wybrales ten handel wiec znasz konsekwencje", zysk duzy i szybki, ale potrzeba na poczatek Twojego wkladu

Opublikowano

Roznoszeniem ulotek, czy pomaganiu sąsiadom?

Bardziej opłacalne byłoby nauczenie się czegoś i wykorzystanie tego jak na przykład php do tworzenia skryptów, no ale jak tam chcesz...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

zajmij sie dilem, tylko wiesz jak to jest..."wybrales ten handel wiec znasz konsekwencje", zysk duzy i szybki, ale potrzeba na poczatek Twojego wkladu

Tak 14 latek ktory dealuje po tyg dostal by wpierdol i tyle ... (Dla nie kumatych chodzi o konkurecje nikt sie z takim 14 latkiem nie bd pierdolil)

Idz do jakiegos wiekszego sklepu AGD RTV i zapytaj czy jest jakas praca dla ciebie

Opublikowano

Tak 14 latek ktory dealuje po tyg dostal by wpierdol i tyle ... (Dla nie kumatych chodzi o konkurecje nikt sie z takim 14 latkiem nie bd pierdolil)

Idz do jakiegos wiekszego sklepu AGD RTV i zapytaj czy jest jakas praca dla ciebie

Wystarczy mieć kontakty, być zaufanym. Ale i tak nie polecam, możesz zjebać sobie życie. :)

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Idz do spozywczego i kup majeranek

Pociachaj go ładnie.

Zapakuj po 5gram do saszetek

Idz pod podstawowke do jakies grupki pro elo niby koxow i powiedz

"ejjj.. Chcecie kupic towar???". Pokazujesz im a na drugi dzien masz dobre 50zł jak za sztuke opychac bedziesz od 10 do 15zł.

2 opcja.

Pobierasz nowe gry, nie wiem jakie np. Fifa 13.

Nagrywasz na płyte

Idziesz pod tesco real biedronke i sellasz piraty po 20zł

Opublikowano

Wystarczy mieć kontakty, być zaufanym. Ale i tak nie polecam, możesz zjebać sobie życie. :)

Nawet jesli bedziesz mial te kontakty to nie wiadomo co takim ludziom odpierdoli... Wkurwia sie na ciebie czy cos i cie wsypia i masz przejebane i syf w papierach :] Mojego znajomego tak wrobili...

Mozesz jeszcze popytac na dzialkach popytac czy niepotrzebuje ktos pomocy

@UP

Heh predzej do grupki gimbow bo kolesie z pdst raczej nie wezma a z gimby juz przedzej

Opublikowano

Pobieraj Gry NP Fifa 13 PES 13 Counter Strike Global Offensive Need For speed Most Wanted

a no Minecrafta + Mineshafter Tam zakładasz koledze konto mówisz że kosztowało cie to 15zł dajesz mu stronke z skinami by se wgrał i sie cieszy że ma mojnkrofta i te wszystkie gry opychaj po 15zł 20zł

7zfd9i2e2l0k.png

Opublikowano

Jprd. jak czytam te posty typu "dill", "majeranek" to aż... . Porzebuje czegoś LEGALNEGO i normalnego.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jprd. jak czytam te posty typu "dill", "majeranek" to aż... . Porzebuje czegoś LEGALNEGO i normalnego.

Popytaj sąsiadów, czy nie potrzebują pomocy przy budowach/koszeniu trawy/sprzątaniu/wyprowadzaniu psa. :) Ewentualnie poszukaj jakiś ulotek. Możesz także poprosić rodziców, aby dali Ci zarobić jakoś. Możliwości jest wiele. Zaczepisz się u każdego na chwilkę i uzbierasz te 500 zł.

Opublikowano

Głównie prace fizyczne, ale tak bez większego wysiłku to sprzedawaj coś nielegalnego to od razu kasy pójdzie :D

362428acollectionofjust.jpg
##SWAGGY##

Opublikowano

Musi mieć dużo kasy na start oraz kupców pewniaków, a nie takich co go napadną przy pierwszej lepszej sprzedaży i straci wszystko.

Skoro mieszkasz na osiedlu to zaproponuj "administracji" pomoc konserwacyjną jak koszenie trawników, zamiatanie klatek czy roznoszenie ulotek.

Opublikowano

Łopatę w rękę i zapierdalasz sam hajs do portfela nie wpadnie

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Jak chcesz w miarę szybko uzbierać 500zł , to polecam postawić gdzieś w centrum miasta/wsi rumunkę. Ona sama na ciebie zarobi. (I nikt nie musi wiedzieć , że to tylko kurtka wypchana poduszkami czy czymś tam jeszcze. )

Oprócz tego możesz też w centrum postawić krzesełko , przynieść gitarę i nakurwiać niewiadomo co , kolega się tak na tym dorobił w zeszłym roku 150zł w 2 tygodnie.

22fu7of2onif.png
Opublikowano

Potrzeba ci ok 25zł

Kupujesz kartę paysafecard zakładasz konto na steam i kupujesz cs.

Tydzień później selasz komuś za 40-50zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...